23/11/2010

Des de Baix: “Els partits convencionals alimenten la desmobilització. Nosaltres provoquem la mobilització”

Carmina Malagarriga. Malagarriga é a número dous da candidatura de Desde Baix nas eleiçons catalás por Terragona. Artigo tirado de aqui.



Des de Baix: spot televisió
Carregado por desdebaix. - Videos de noticias do mundo inteiro.

Carmina Malagarriga, 46 anys i mare de dos fills, va en en el segon lloc a la llista de Des de baix per Tarragona. És locutora i redactora de l’emissora Catalunya Música des dels seus inicis, autora de diversos articles en revistes musicals especialitzades i col•laboradora en la versió catalana de l’Enciclopèdia Larousse i la Gran Enciclopèdia de la Música. Ha estat a la Crida, i va ser membre fundadora de Món3 i també de la plataforma NoFemelCIM.

Ets activista ecologista. Com vas començar en l’activisme ecologista? Com gairebé tot a la vida, per les circumstàncies del moment. Ser al lloc i al moment precís. Si hi ha prèviament una consciència ecològica, qualsevol provocació vinguda d’una decisió política, fa que la mobilització sigui immediata. En aquest cas, la provocació va venir per la decisió d’instal•lar un CIM al Baix Penedès. Era l’any 2003. Encara hi som.

Què defensa la campanya no fem el CIM a on participes? La Generalitat –aquest govern i l’anterior- pretén instal•lar entre tres municipis del Baix Penedès de poca extensió (L’Arboç, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys) el Centre Integral de Mercaderies més gran de Catalunya, que ha de ser cinc vegades més gran que el CIM Vallès. Rebatejat com Logis Penedès i ara com CIP (Centre Intermodal del Penedès). Després d’aquesta decisió governamental, va néixer la plataforma NoFemelCIM amb la intenció de crear un territori harmònic més d’acord amb la realitat social, paisatgística i econòmica del Penedès i orientar la seva economia cap a una regió agroalimentària diversificada amb el turisme, els serveis i la qualitat paisatgística. Defensem el dret a decidir sobre el present i el futur del nostre territori. El CIM/LOGiS/CIP destrossa els nostres municipis, ha girat l’esquena a la població amb informes plens de mentides i no obeeix a les necessitats del país.

Vas de número dos per la llista de Tarragona de la candidatura Des de baix. Què t’ha portat a unir-te a aquest projecte? Crec sincerament que el país està passant per una profunda crisi democràtica. Amb les mobilitzacions i les al•legacions s’ha demostrat que no n’hi ha prou, perquè els interessos econòmics i personals de determinats polítics són més forts que la pressió popular. És hora de donar la cara. Aquest és el moment de visualitzar el nostre i tants altres conflictes del territori que hi ha arreu del país perquè no els puguin ignorar. Se’ls ha acabat això de donar-los carta blanca durant quatre anys, perquè aquesta no és la veritable democràcia.

Molta gent ecologista i d’esquerres està molt desencantada de la política i no veu sortida en aquest terreny. Per què cal construir una nova alternativa i presentar una candidatura alternava als partits tradicionals a les eleccions al Parlament? Hem de comptar amb la confiança de tothom. Un dels arguments de pes és el fet que nosaltres no som polítics professionals. El que de debò ens interessa és la lluita al carrer. Per això, continuarem anat a les mobilitzacions que calgui no per fer-nos la foto, sinó perquè igualment hi aniríem com ho hem fet sempre. Els partits convencionals alimenten la desmobilització. Nosaltres la provoquem.

Nenhum comentário: